Розповідь про синичку | твір-опис синички

Розповідь про синичку | твір-опис синички

Синиці належать до самих веселих і невгамовних птахів. Яскраве оперення цих птахів радує око, а жовта грудка відома всім. Вони цілий день невтомно перелітають з дерева на дерево, перестрибують з гілки на гілку. При цьому пташки постійно щебечуть. Завдяки сильним ногам і гострим кігтям, синиці – неймовірно спритні гімнасти. Вони утримуються на гілках у всіляких положеннях, нерідко повиснувши вниз головою. Але літають вони поганенько: або не впевнено і швидко, або повільно, нерівно і невисоко. Тому синиці намагаються триматися близько до чагарників і дерев і, тільки якщо це вкрай необхідно, літають по відкритій місцевості. Живуть вони в основному в лісах. Головна їхня їжа – комахи. Синиці винищують гусениць, жучків і мух в таких неймовірних кількостях, що величезна користь, принесена цими пташками, безсумнівна. Жодна птиця не поїдає в день стільки комах, як синиця.

Розповідь про синичку

Синички – красиві пташки. Вони мають білі щічки і грудку, жовте черевце, а на голові чорна шапочка, спинка зелена, а крила сіро-блакитні.Ранньою весною синиця починає вити гніздо. Ще холодно, тому гніздо вона робить з пуху пір’я і вовни тварин.

Гнізда у синиць в дуплах, які зазвичай робить дятел, або синиці самі роблять дупло в старому трухлому стовбурі. Синиці – багатодітні матері. Два рази за рік вони висиджують пташенят, і кожен раз в гніздечку лежить від 6 до 12 яєць. Поки синиця сидить на яйцях, майбутній батько дбайливо доглядає за нею: щогодини приносить їжу.
До кінця літа молода сім’я синичок налічує приблизно 20-25 пташок. Такими невеликими зграйками вони і будуть літати по лісі.

Влітку синиці харчуються переважно комахами. Взимку комахи ховаються, і синичкам доводиться шукати харчі в містах. Адже вони не відлітають у теплі краї, а зимують поруч з нами. Взимку вони прилітають до наших домівок за допомогою. Покорміть пташок, якщо побачите їх біля свого будинку. Вони будуть клювати все, що ви дасте: зерно, крупу, шматочки м’яса і сала. Варто зауважити, що зимових жителів не можна годувати чорним хлібом.

В довгі морозні ночі зграйки птахів ховаються в дупла дерев, щілини будинків і сплять, тісно притулившись і зігріваючи один одного.

http://korusno-znatu.in.ua/malyuvannya/yak-namalyuvaty-synychku-poetapno-krok-za-krokom/

Схожі записи:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *