Розповідь про панду | твір-опис панди

Розповідь про панду | твір-опис панди

Велика панда – це ссавець вагою до 160 кг і довжиною тіла до 180 см. Довгий час вчені сперечалися, до якого сімейства відносити цих тварин – до ведмежих або єнотових, через те, що у них присутні ознаки і тих, і інших. Але після проведення генетичної експертизи було вирішено віднести великих панд до сімейства ведмежих.
Панди виглядають дуже мило, немов величезні плюшеві іграшки. Голова і тулуб у них білі, а лапи і вуха чорні. Крім цього, навколо очей є чорні плями. Лапи короткі і мають гострі кігті.

Великі панди мешкають тільки на Тибеті і в провінції Сичуань, яка розташована в Китаї. Місце проживання – гірські райони, порослі деревами з бамбуковими заростями.

Як намалювати панду дитині крок за кроком

Харчування панд

Панди – дуже примхливі тварини в питаннях харчування. Їх меню майже повністю складається з пагонів бамбука, а через те, що бамбук – це не дуже поживний продукт, то тваринам доводиться з’їдати його дуже і дуже багато. Відомо, що панда може з’їсти на добу близько 30 кг бамбукових пагонів. Дуже рідко панда може з’їсти і яку-небудь іншу рослину, а також пташині яйця і навіть якусь дрібну тваринку, але це швидше виняток з правила.

Спосіб життя панд

Панди надають перевагу самотньому способу життя. Зазвичай вони повільно лазять по деревах і меланхолійно поїдають бамбук. Щоб насититися, пандам доводиться приділяти харчуванню дуже багато часу. Чисельність панд дуже низька, так як територія їх проживання мала, а плодючість досить слабка. Зазвичай раз на два роки у самки народжується один або два малюки. Новонароджені дитинчата панд дуже маленькі і безпорадні. Вони народжуються сліпими, а їх вага не перевищує 130 грамів. Самка здатна подбати тільки про одне дитинча, і якщо народжується два, то один з них гине. Дитинчата панд зазвичай дуже активні. Вони весь час придумують собі якісь розваги – лазять по деревах і досліджують околиці. Дитинчата ростуть повільно і довго залишаються поруч зі своєю матір’ю. В зоопарках малюки панд часто містяться разом, вони охоче грають разом і поводять себе дуже дружелюбно по відношенню один до одного. У природі у панд немає ворогів, але вони дуже залежні від умов навколишнього середовища. Якщо зменшується кількість бамбука в місцях проживання панд, то вони можуть загинути від голоду.

У Китаї виділяються дуже великі кошти на підтримку чисельності панд. У зоопарках пандам дають спеціальне печиво, зроблене з бамбука.

Схожі записи:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *