Як приготувати тісто для вареників на кефірі

Як приготувати тісто для вареників на кефірі

Спробуйте приготувати смачне еластичне тісто для вареників на кефірі, працювати з яким суцільне задоволення.

Основні інгрідієнти для тіста на кефірі:

  • 0,5 л кефіру (кімнатної температури)
  • 1 ч. л. солі
  • 1.5 ч. л. соди
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 куряче яйце
  • 5-5.5 стаканів борошна (борошна може бути трохи більше, або меньше, оптимальна кількість коли тісто не липне до рук )

Послідовність дій замішування тіста для вареників на кефірі

1. Розчиніть сіль попередньо в кефірі, щоб вона рівномірно розподілилася по тісту під час замішування.

2. Якщо ви взяли кефір з холодильника, то поставте його «відігрітися» при кімнатній температурі хвилин на 1020, або трохи розігрійте в мікрохвильовій печі.

3. Замість кефіру можете взяти будьякий кисломолочний продукт (сироватку, ряжанку, кисле молоко, йогурт), або змішати кілька з них. Можливо розбавити трохи водою.

4. Для більшої пишності в тісто додайте соду.

5. Після того, як ви замісили тісто на кефірі, готове тісто сформуйте в кулю, накрийте рушником і залиште на 20-40 хвилин при кімнатній температурі, а потім вже ліпіть вареники.  Вистоювання тіста робить його більш еластичним, в результаті чого з ним стає легко працювати.

6. Тісто для вареників на кефірі особливо чутливе до переварювання. Якщо вареники довго варити, вони стануть клейкими і несмачними. Після того як вареники вспливли і бурхливо закипіли, виймайте їх через кілька секунд!

7. Вареники з тіста на кефірі ніжніше і пишніше виходять, якщо їх варити відразу, а не після заморозки.
Порада: якщо використовуєте замість соди розпушувач, його треба взяти удвічі більше й змішати з борошном.

Схожі записи:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *